Правите ли тези чести грешки с бюджета си?

Хората, които искат да подобрят личните си финанси, често работят за една от трите финансови цели:

  • Изплащане на дълг
  • Спестяване за нещо голямо (фонд за спешни случаи, дом и т.н.)
  • Инвестиции за пенсиониране

Общото нещо между всички тези цели е, че не се постигат за една нощ. На повечето хора им отнема една година или повече, за да спестят първоначална вноска за жилище; няколко години, за да изплатят кредит; и 20-30 години, за да спестят достатъчно, за да се чувстват спокойни за пенсионирането си.

Когато се замислите колко време отнема постигането на тези цели, въпросът спира да бъде просто как да намалим разходите си или как да увеличим приходите си. Тук идва мястото и на задачата “как да остана фокусиран и мотивиран толкова дълго?”

Ето три основни фактора, които пречат на повечето хора да постигнат финансовите си цели.

Не работите върху начина си на мислене.

Едно от най-важните условия за успех в управлението на личните финанси е начинът на мислене. Винаги ще има предизвикателства, обстоятелства, които не могат лесно да се променят, и предразсъдъци, които затрудняват успеха. Но ако се фокусирате само върху тях, вие не само спирате себе си, но и тези около себе си.

Защото,ако не успеете, хората около вас също не вярват, че могат да успеят. И тези предизвикателства, обстоятелства и предразсъдъци стават все по-разпространени и по-трудни за преодоляване от следващото поколение.

Не знаете как да подобрите самоконтрола си.

Уморихте ли се да се борите с бюджета си? Чувството е познато на много хора. Необходима е абсурдна доза самодисциплина, за да се придържате към бюджета и да останете ангажирани с финансовата си цел.

Повечето хора се опитват да разрешат проблема си със самоконтрола, като се „награждават“ за вземането на добри решения.

Но тези награди имат краткосрочен ефект и не изграждат мускулите ви за самоконтрол (ако го правеха, нямаше да преразглеждате целта си всеки път, когато изразходвате бюджета си).

Самоконтролът не е нещо, което се случва насила; това е мускул, изграден чрез развиване на вашите вътрешни мотиватори.

Не сте проучили вашата общност

Вие сте сборът от хората, с които прекарвате най-много време. И тези хора са сборът от хората, с които прекарват най-много време, така че вие ​​също сте частично сборът от тези хора.

Мислили ли сте за хората, с които прекарвате времето си? Тези хора ли ви помагат да станете по-добър човек? Работят ли за собствените си финансови цели?

Силната общност, на живо или виртуално, е жизненоважна за успеха.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

7-те нива на финансова свобода